Alunele tigrate sunt de departe cele mai cunoscute si eficiente particule pentru pescuitul crapului si al tenului. Atractivitatea acestora consta in principal in textura crocanta si gustul dulce, iar faptul ca sunt tari va ajuta sa tineti departe speciile nedorite, cum ar fi somnul pitic sau pestii de talie mica. Sunt o sursa naturala de zaharuri naturale, fibre, vitamina E si grasimi nesaturate.
Este o nada recunoscuta si acceptata imediat atat pe lacuri comerciale cat si pe ape salbatice, iar acestea pot fi folosite atat individual, cat si in mix-uri de nadire, intregi sau sparte, sau ca si momeala de carlig. Prepararea alunelor tigrate este un proces relativ simplu, fiind nevoie doar de o perioada de 24-36h pentru hidratare dupa care se fierb timp de aprox 45 min. Se lasa din nou cateva ore la racorit, dupa cere se pot pastra congelate pentru o perioada de pana la 4-6 luni. Un aspect foarte important este ca apa folosita la hidratare sa nu fie aditivata, pentru a nu crea un mediu saturat care sa impiedice absorbtia acesteia. Lichide nutritive, arome sau indulcitori pot fi folosite cu succes insa va recomandam introducerea acestora in inainte sau dupa fierbere, in functie de cantitate. Inainte de fierbere va recomandam folosirea indulcitorilor concentrati sau al aromelor iar lichide precum Tigernut Extract, Melasa, Corn Syrup etc. sa fie introduse doar dupa fierbere.
O alta modalitate de preparare cunoscuta este aceea in care se fierb alunele dupa care se adauga aproximativ 250g zahar per kg si se lasa aproximativ 48h, perioada in care acestea incep sa fermenteze iar lichidul se transforma intr-un sirop dens si lipicios. Totusi pentru a preveni alterarea acestora este necesar ca dupa maxim 48h de la fierbere acestea sa fie folosite sau congelate, procesul de fermentatie al alunelor tigrate nefiind unul de lunga durata, precum in cazul porumbului de exemplu.
Valori nutritionale:
- Carbohidrati: 65%;
- Grasimi: 22%;
- Fibre: 16%;
- Proteine: 4.6%;
Diametru:
- Large 11-15mm;
Cantitate: 12.5kg.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.